Kyrkan behöver nytt porslin och det skall självfallet finansieras med några riktigt fina middagar. Denna afton är det en helt vegetarisk meny.
Kim Bergman välkomnar oss till bords…
… och vi är några stycken som just fått förrätten framdukad.
Entrérätt
Tempurafriterad aubergine, getostkräm, rostad lök, röd tångkaviar, picklade polkabetor och grönkålsdamm.
Soppa
Krämig soppa på ugnsrostade grönsaker, vit vin, krutonger och färska örter.
Huvudrätt
Lasagne med spenat och färskost, kanderat päron med grönmögelost, långkokt tomatsås samt rostade solroskärnor och krispigt mörsjökex.
Dessert
Smörstekt färsk ananas med chilikryddat havreflarn, limegrädde och salt kolasås.
Kaffe och choklad.
I köket har det varit febrilt arbete hela dagen. Kim, Ulf, Arne och Daniel har haft mycket att göra men nu är allt under kontroll.
Det är viktigt att lasagnen hamnar helt rätt på tallriken.
Smaklig huvudrätt.
Allt måste vara helt perfekt och den röda chilin måste sitta precis på samma ställe på varje limeklick.
Nu har vi alla bidragit till ett porslinskuvert samtidigt som vi fått en fantastisk middag. Tack hela kock-gänget!!!
Allt ser så vackert och inbjudande ut men hur
gör man grönkälsdamm